درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/06/20 - 11:37:3
تعداد بازدید: 1598
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جمهوری اسلامی ایران، پرچم دار اقتدار در منطقه
 جمهوری اسلامی ایران، پرچم دار اقتدار در منطقه

در طول سال های پس از انقلاب اسلامی ایران، ملاحظات امنیت ملی کشور دچار تحولات گوناگونی شده است. دگرگونی ها در پرتو پیگیری و استمرار برخی از ویژگیهای کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی جریان داشته اند. ملاحظات امنیتی کشور به سه گفتمان بسط محور، حفظ محور و رشد محور تفکیک می شود.

در هر گفتمان چهار متغیر اساسی یعنی «اهداف و اصول امنیت ملی»، «قدرت ملی»، «تهدیدها و آسیب پذیری های امنیت ملی» و نهایتاً «سیاست های امنیت ملی» مد نظر قرار گرفته است.

گاه حیات یک کشور به بیرون از مرزها گره می خورد برخی اوقات کمک های مالی یک کشور به کشور دیگر اصلی ترین شریان اقتصادی آن کشور می شود. نظام جمهوری اسلامی مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است که در ایران به بار نشست و ایران اسلامی محور انقلاب اسلامی قرار گرفت. انقلابی که برای آن پیامی فراتر از ایران درنظرگرفته شده است.

مقام معظم رهبری ایران، امام خامنه ای در این رابطه می فرمایند: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، اعتزاز و افتخار و مباهات به اسلام، در مسلمانان زنده شد. اسلام، عزیز شد و مسلمان احساس کرد که اسلام مایه سربلندی اوست. این هم از برکات انقلاب اسلامی بود.

اصلاً یکی از ابعاد این انقلاب و به قول معروف «عمق استراتژیک انقلاب ما» همین است و دشمنان، همین را می‌ خواهند از ما بگیرند. مثلا این است که انسان خیمه‌ای داشته باشد و ده ها ریسمان در ده ها سرزمین، با میخهای بلند آنرا کوبیده باشد. این خیمه به گونه‌ای استوار و پا برجا می‌ماند که هیچ طوفانی نمی‌تواند آنرا تکان دهد.

عمق راهبرد، ریسمان های کوبیده شده ی خیمه جمهوری اسلامی است. عمق راهبردی هم ریشه در برخی از ویژگی های ایران دارد. (زبان، اسلام، مذهب شیعه، استکبار ستیزی و...) و هم نمونه ای از زمینه ها برای عمق راهبردی محسوب می گردد. کارکرد این زمینه ها، پیوند قلوب مردم با جمهوری اسلامی است که نتایج سیاسی، اقتصادی، امنیتی، نظامی و فرهنگی پیدا می کند.

صدور انقلاب اسلامی به معنی گسترش پیام جهان شمول انقلاب اسلامی که از ابتدای انقلاب مطرح بود. نگاه کاربردی و اجرایی به وحدت اسلامی مبتنی بر حل مسائل جهان اسلام مانند قضیه فلسطین، حمایت از مظلوم، مبارزه با ظالم و مستکبر و فعالیت عملی از گروه های آزادیبخش و دولت های مستقل همه و همه زمینه ساز ویژگی است که امروز از آن به عنوان عمق راهبردی یاد می شود. عمق راهبردی یعنی افراد دلداده به پیام انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف جهان که هر فعالیت آنها به صورت تکوینی بر بقای ایران تاثیرگذار است.

انسانی که با استکبار در هرجای دنیا مبارزه کند در راستای قدرت ایران گام برداشته است. هر کس و هر گروهی اسرائیل را تهدید کند ایران را امن کرده است هر کس برای استقلال خود و احقاق حقوق خود مبارزه کند در جبهه کلی، ایران را تقویت کرده است. از این رو ایران اگرچه نه برای خود بلکه بنا بر اخلاق اسلامی حامی این گروه ها می باشد و همین کمک ها زمینه را برای شکست سناریو ها و طرح های دشمنان فراهم می کند.

وجود عمق راهبردی ابعاد مختلفی دارد. پیوستگی دلها عملا مانعی برای استراتژی ایران هراسی و جلوگیری از صدور پیام انقلاب اسلامی است. در عرصه های نظامی و امنیتی مثل حزب الله یا سوریه مانعی برای تحرک دشمن و عامل ایجاد ضعف برای دشمن محسوب می شود. در عرصه اقتصادی به معنی بی معنی شدن تحریم است.

وقتی کشوری دارای عمق راهبردی باشد از ظرفیت های فرامرزی خود برای شکست تحریم استفاده می کند و این یعنی گشاده دستی در عرصه جهانی و مقابله هوشمند، فعال و قدرتمند با دشمنان.

در مقابل این تفکر، گفتمان هایی وجود دارند که با بیان مسائل و مشکلات داخلی توجه به بیرون از مرزها را مذموم می شمارند. این تفکر، مرزهای جغرافیایی ایران را محیط فعالیت و سیاست ورزی میداند و به امت اسلامی و یا ملی گرایانه به معنای توجه به ملیت های ایرانی خارجی و یا همزبانان ندارد.

مصداق بارز این تفکر در شعار نه غزه نه لبنان در سال 1388 دیده شد. اما در عرصه سیاسی، بازیگری در نظام فعلی بین الملل و پذیرفتن همه ی ساختارها، رژیم ها، نهاد ها و قوانین آن را در برمی گیرد. ساختاری که در حال کلی ایران در شکل دادن به آن نقش موثر نداشته است و برآمده از خواست های قدرت های بزرگ به ویژه ایالات متحده آمریکا می باشد.

ساختاری که در حالت کلی پذیرای نقش آفرینی کشوری چون جمهوری اسلامی ایران نیست. اعمال تحریم علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل بیانگر همین تبعیض و ناعادلانه بودن ساختار نظام بین الملل است. اما تعامل با قدرت های بزرگ و حرکت در چارچوب از پیش ساخته بین الملل یکی از ایده های گفتمان مقابل است. حمایت از مستعضعفین و مظلومین، حفظ استقلال سیاسی و به چالش کشیدن یکجانبه گرایی در عرصه بین الملل، تغییر بنیادین نظام بین الملل، نظم جهانی مشارکتی و عادلانه در این گفتمان همه تندروی و آرمانگرایی تصور می شود. در عرصه عمل نیز عمق راهبردی هر کشور مستعد برای روابط اقتصادی است و از سوی دیگر ریسمان برای خیمه ی اقصاد نیز محسوب می گردد. این مسئله در دوران تحریم به شدت خود را نشان می دهد.

گفتمان انقلاب اسلامی به مرزهای قراردادی ایران منحصر نمی شود و عملا پیام جهان شمول دارد چرا که از اسلام گرفته شده است. برخی زمینه ها همچون اسلام، شیعه، زبان، روحیه ی استکبارستیزی زمینه را برای انتقال پیام انقلاب اسلامی فراهم می کند و از سوی دیگر به بار نشست و اجرایی شدن آرمان های انقلاب اسلامی در ایران نیز موجب نشر آن خواهد شد.
عمق راهبردی یعنی وجود پیوندهای قلبی ایران و مردمان فراسرزمین خود به نحوی که به افق مشترک در اهداف و آرمان ها برسند به نحوی که بقای طرفین به یکدیگر گره بخورد.

عمق راهبردی برای ایران همچون ریسمان های خیمه می شود که خیمه را مستحکم نگاه داشته است. این سخن در عرصه های مختلف ابعاد مختلفی دارد. در عرصه نظامی و امنیتی نشان داده است که قدرت ایران در مرزهای آن خلاصه نمی شود و یک بلوک مقابل آمریکا، اسرائیل و متحدین رسمی و غیررسمی آن وجود دارد. در عرصه سیاسی نظم آمریکایی به چالش کشیده شده است. در عرصه اقتصادی اجازه محاصره ی سیصدو شصت درجه ایران را به دشمنان با استفاده از حربه ی تحریم نمی دهد و در عرصه فرهنگی ارزش های اسلام انقلابی در سطح جهان و به خصوص منطقه غرب آسیا پراکنده شده است.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8583


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.